понеделник, 30 ноември 2009 г.

България над всичко

"Горда Стара планина,
до ней Дунава синей..."

Хм.... Коя беше тази песен?
Да, за съжаление повечето младежи си мислят именно това, когато чуят българския химн.Напоследък изразът "България над всичко" е просто думи, над които даже не се замисляме, а те служат само за заглавия на профили и клипчета. И ето едно такова, чието описание ни накара да се замислим - "Ако си истински българин ще настръхнеш като гледаш". Да ние настръхнахме, дори се просълзихме. Но защо това трябва да се случва само в такива отделни случаи? Защо България показва на България какво съкровище е, вместо България да показва на Света?!
Далеч сме от мисълта, че с няколко думи и едно клипче ще събудим патриотичното у днешния българин. Ние просто искаме да споделим нашето чувство, а то е Гордост!Гордеем се с това каква е била България, гордеем се с това, че България Е! Нека не я приобщаваме към разни съюзи, нека не я обезличаваме, нека запазим българското.
И докато пишем тази публикация с мойта приятелка се замислихме за бъдещите ни планове за летни почивки в Гърция и Турция. Е добре де, казваме си, нима България няма с какво да ни привлече? Нима България няма планина и море? Нима България няма своите културни и исторически паметници? Ами ето, че ги има. И така решихме, че всъщност нашето приключение започва от тук. Ще използваме впечатленията ни за доказателства в следващи публикации. Не, че няма да посетим и други страни, напротив. Нали трябва да има база за сравнение :). Кой беше казал : "Ако нямаше зло, нямаше да разберем кое е добро."...
Queen S
Queen B